Svi vlasnici ljubimaca na četiri kotača pouzdano znaju da je za održavanje automobila, uključujući i današnje cijene benzina pravi izazov. Stoga nije rijetkost da cestovni bicikli postaju sve popularniji, jer mogu biti dobra alternativa automobilskom prijevozu.

Čak i u situacijama kada su ljudi navikli koristiti javni prijevoz, poput vlaka ili autobusa, biciklizam je  najbolja opcija. S njim ćete smanjiti troškove i brzo ćete stići od točke A do točke B. Ponekad čak i brže nego autom.

Još uvijek ste u nedoumici trebate li se odlučiti za cestovni bicikl? Ovdje su neke od prednosti ove vrste bicikla.

1. Cestovni bicikl je jeftiniji od automobila

S cestovnim biciklom moći ćete putovati na malo udaljenija mjesta, a da ne morate puno trošiti. Novac koji uštedite možete potrošiti na druge važne stvari i još uvijek imati cestovni bicikl na kojem će vam mnogi pozavidjeti.

2. Cestovni bicikl izrađen je od izdržljivih materijala

Iako je cestovni bicikl izrađen od laganih materijala, ipak je iznimno izdržljiv. Kao što samo ime govori, cestovni bicikli namijenjeni su cestovnom biciklizmu, ali nisu ograničeni na kraće rute, već s njima lako možete voziti i na duže udaljenosti.

Cestovni bicikli također su odlični za biciklističke utrke, putovanja ili triatlon. Bitno je samo da podloga bude tvrda i što glađa. Planirate li prisustvovati nekom od spomenutih događanja, cestovni bicikl je definitivno pravi izbor.

3. Svrha cestovnog bicikla je brzina

Cestovni bicikl je najbrži od svih modela bicikala u pogledu okvira i komponenti. Kod ostalih modela bicikala morate sjediti u uspravnijem položaju, zbog čega ćete na njima biti sporiji. Takav položaj je znatno manje aerodinamičan od položaja na cestovnom biciklu, gdje će vam pognuti položaj omogućiti pedaliranje bez pretjeranog otpora vjetra.

4. Cestovnim biciklom do boljeg zdravlja

Cestovni biciklizam se svrstava u kardio trening, što je svakako dobro za vas. Osim toga, radi se o aktivnostima koja se odvijaju na otvorenom i po sunčanom vremenu, stoga uz odgovarajuću odjeću možete dobiti vitamin D koji vam je prijeko potreban.

Biciklom do boljeg zdravlja
Cestovni biciklizam je kardio trening, što je dobro za vaše zdravlje.

Biciklizam na cestovnom biciklu također će vam značajno pomoći da čvrsto spavate i ujedno smanjite nagomilani stres u vašem tijelu.

5. Cestovni bicikl je također dobar za društvene aktivnosti

Koristite li cestovni bicikl za prijevoz na posao, smanjit ćete broj automobila na cestama. To znači manje prometa, manje ispušnih plinova i manje šanse za nesreće. Cestovni biciklizam stoga također doprinosi zdravijem okolišu, što je korisno za društvo u cjelini.

6. Cestovni bicikl je kompletan paket

Nakon što smo istaknuli neke od prednosti cestovnog bicikla, vrijedi napomenuti da drugi bicikli mogu imati drugačiju svrhu, ali za bicikliste poput vas, cestovni bicikl je definitivno najbolji izbor. Lako je, brzo i učinkovito, a istovremeno možete birati između mnogo različitih modela.