Krevet je jedan od najbitnijih dijelova namještaja u našem domu. Spavajući provodimo čak 1/3 vremena, pa je važno odabrati krevet koji će odgovarati našem načinu života kao i našim potrebama. Također je bitno odabrati odgovarajuću dimenziju kreveta kako bi se uklopio u sobu, a dizajn mora biti usklađen s ostalim elementima u našoj sobi. Kao i kod svake druge stvari, važno je osigurati odabir proizvoda odgovarajuće kvalitete.

Tri najčešće vrste kreveta

Odabir tipa kreveta prvenstveno je stvar osobnog ukusa. Ponuda na tržištu zaista je široka i svatko može pronaći odgovarajući proizvod za sebe. Grubo govoreći, kreveti se mogu podijeliti u tri skupine:

  • drveni,
  • tapecirani,
  • boxspring.

1. Drveni krevet

Drveni kreveti su najčešći. Dijelimo ih u dvije podskupine, i to krevete od masivnog drveta i krevete od iverice. Čvrsti kreveti obično su čvršći, nude prirodan izgled drva, a nedostatak im je nešto viša cijena.

Prednost kreveta od iverice uglavnom je u tome što su pristupačni, a istodobno postoji i velik izbor što se tiče dekora, oblika i boja. Neki kreveti od iverice imaju  i LED osvjetljenje podstavljeno uzglavlje ili dodatne ladice za odlaganje posteljine.

2. Tapecirani krevet

Tapecirani kreveti mogu se izraditi na različite načine. Tipično je osnovni okvir izrađen od kombinacije masivnog drveta i iverice, koja je zatim presvučena presvlakama i tekstilom. Neki kreveti izrađeni su od prave ili umjetne kože.

Prednost kod ovih kreveta je lako održavanje jer se površina lako može obrisati. Tapecirani kreveti nude dodatnu udobnost pošto meke stranice otežavaju udaranje nogom u krevet, što nam također osigurava i bolju sigurnost.

3. Boxspring krevet

U posljednje vrijeme do izražaja dolaze takozvani boxspring kreveti. To je kombinacija opružne baze i opružnog madraca, koji zajedno čine cjelinu. Neki takve krevete nazivaju i hotelskim krevetima, jer se često koriste u hotelima zbog bogatog uzglavlja i elegantnog izgleda.

Na tržištu postoje različiti rasponi cijena za boxspring krevete , a oni obično nude najbolji omjer kvalitete i cijene. Od potpuno osnovnih kreveta gdje postolje uopće nije opruženo i nudi samo izgled boxspring kreveta, do viših cjenovnog razreda, gdje obično možemo birati boju i razne dodatke poput ladica.