Svi mi imamo dane kada nam se upali lijeni živac. Općenito, muškarci i žene podjednako mrze obavljati bilo kakve kućanske ili druge poslove. To je prilično uobičajeno, a isto tako i stresno.

No, neki muževi imaju posebnu naviku dugotrajne lijenosti i nevoljkosti za obavljanje bilo kakvih kućanskih poslova, što stvarno može dignuti tlak! Natjerati supruga da vas sluša i da vam pomogne može biti ogroman i užasno težak zadatak. Uzimajući to u obzir, donosimo vam nekoliko savjeta kako se nositi s lijenim mužem.

1. Učinite da se osjeća potrebnim

Dajte svom suprugu titulu ‘superheroj’ za obavljanje određenih kućanskih poslova koje samo on može. Možda vam ne treba da to uvijek i stalno napravi jer zapravo možete to i sami, ali učiniti da se vaš muž osjeća moćno i korisno uvijek će odličan trik. Čak i ako započne pomažući samo malo, to je i dalje velika promjena.

2. Cijenite ga, uvijek

Ako je sasvim nevoljko obavio neki posao, pohvalite ga i cijenite njegov trud. Vaš će se suprug zasigurno razvedriti kada čuje pozitivne komplimente vezane za njegov trud. Ako imate djecu, tada bi vaš suprug mogao i na njih utjecati impresionirajući ih svojim „superheroj“ plaštem.

3. Budite čvrsti i odlučni kada nešto govorite

Nemojte vikati. To će mu samo još više smanjiti volju i želju nešto napraviti. Umjesto toga, naučite biti čvrsti riječima. Budite odlučni i recite svom mužu da nema drugog izbora nego napraviti to što mu govorite.

Također možete i prekinuti bilo koju od njegovih rekreativnih ili omiljenih zabavnih aktivnosti kako biste postigli veći učinak i pokazali da stvarno mislite ozbiljno.

4. Budite fleksibilni

Vaš muž možda stvari ne radi jednako kao i vi. Možda neki posao pokušava obaviti na kreativniji način koji mu omogućuje brže i bolje obavljanje tog posla. Nemojte ga prisiljavati ili pokušavati kontrolirati da to radi na vaš način, naučite i prihvatite njegove načine ako mu je tako potrebno manje vremena.

5. Povežite se dok zajedno radite neki posao

Možete voditi duboke razgovore dok on čisti podove, a vi ribate ormariće. Iznenadit ćete se koliko duboko možete otići u razgovoru samo dok obavljate kućanske poslove. Oboje vas odvlači od umora i radovat ćete se takvim prilikama.

6. Budite ponekad obazrivi

Shvatite da vaš suprug nije upoznat s vašim načinom rada ili vještinama upravljanje kućanstvom. Pokušajte biti obazrivi u pogledu hitnosti i važnosti nekog posla. Dopustite svom suprugu da si uzme vremena i u skladu s time završi neki posao. Nemojte ga gnjaviti oko toga, nimalo.

7. Otiđite na putovanje

Ovo će vam pomoći da raščistite misli i ispucate negativnu energiju. Zamolite svog supruga da sustavno obavlja sve poslove u kući i pustite ga da bude odgovoran za sve kućanske poslove odjednom. Ipak, on je odrasla osoba koja mora znati upravljati svojim rasporedom i kućanskim poslovima. Stoga, obavijestite svog supruga i spakirate svoje kovčege za kratko putovanje ili posjet obitelji.